Liam Payne nővére a hírekből értesült testvére haláláról

2024.10.21. 19:36
31 éves korában meghalt Liam Payne, miután lezuhant a Buenos Aires-i CasaSur Palermo Hotel harmadik emeleti szobájának erkélyéről. A rendőrség tájékoztatása szerint az énekes erős hallucinogén szerek hatása alatt állt, ezt a toxikológiai vizsgálat eredményei is igazolták. Liam Payne nővére is megszólalt, az Instagramon osztotta meg, hogy a hírekből értesült testvére haláláról.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szerda este meghalt Liam Payne, miután Buenos Airesben lezuhant hotelszobájának erkélyéről. A rendőrség közleménye szerint a brit One Direction egykori 31 éves énekese erős hallucinogén szer, kristály hatása alatt állt, amely pszichotikus rohamokat és hallucinációkat okoz, így könnyen lehet, ez vezetett a tragédiához.

A toxikológiai vizsgálat eredményei is igazolják, hogy Liam Payne szervezetében a halála idején többféle kábítószer volt jelen – írja a ABC News. Ezen anyagok között szerepel a „rózsaszín kokainként“ emlegetett, de egyébként kokaint nem tartalmazó szer, a „tusi”, amely jellemzően több kábítószer, köztük metamfetamin, ketamin, MDMA és más szerek keveréke.

A források szerint az énekes szállodai szobájában egy kábítószer fogyasztására szolgáló rögtönzött alumíniumpipát is találtak. Mindez egybecseng a Page Six korábbi értesüléseivel, miszerint

az énekes egy ideje komoly kábítószer-függőséggel küzdött. 

Liam Payne halála előtt a szálloda illetékesei felhívták a hatóságokat, és arra kérték őket, hogy „sürgősen küldjenek valakit” egy vendég miatt, aki szerintük drogok és alkohol hatása alatt van. A mentőszolgálatnak azt is kiemelték, hogy aggódnak, esetleg olyat tehet a vendég, ami életveszélyes. Egyes szemtanúk is beszámoltak az énekes aggályos viselkedéséről.

Amikor a hatóságok a szállodai dolgozók hívása után körülbelül hét perccel később megérkeztek, Payne holttestét a szálloda belső udvarán találták meg, ahol a helyszínen halottnak nyilvánították. Az argentin ügyészség előzetes boncolási jelentése szerint Liam Payne többszörös traumában, valamint belső és külső vérzésben halt meg.

Nővére a hírekből értesült Liam Payne haláláról

Nicola Payne, Liam idősebb nővére a napokban az Instagramon osztott meg egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy testvére „azért élt, hogy az embereket boldoggá tegye”. Leírta azt is, hogy a hírekből tudta meg, hogy testvére meghalt, és napokig abban reménykedett, tévedés történt, és valaki félreértette a dolgot – írja az Independent.

Megjegyezte, nem sok közös fotó van róla és testvéréről, mivel sosem akarták, hogy úgy érezze Liam Payne, „egy rajongókkal teli szobában vagy”, de mint írja, mindig is ők voltak a legnagyobb rajongói.

Remélem, hogy végre békére leltél odafent, és hogy továbbra is úgy gondoskodsz majd rólunk, ahogy az életben is tetted

– írta.

A hétvégén Liam Payne másik testvére, Ruth Gibbins is azt nyilatkozta, nem érezte úgy, hogy a világ „elég jó vagy kedves” lett volna a bátyjához. Édesapjuk, Geoff Payne szombaton érkezett Buenos Airesbe, hogy megszervezze az énekes holttestének hazaszállítását.