Sosem volt ilyen éjszaka az Operaházban

Bankókkal hadonászó és a sütikre éhes hordaként rámozduló estélyis hölgyek, és a velük ellentétben halálosan nyugodt jegyszedők az Operában; a kamerának és a férjeiknek pózoló nők Ybl Miklós híres lépcsőin, kezekbe csúsztatott kezek, lapos és izgatott pillantások.

Kotnyek Antalról továbbra is alig tudunk valamit, pedig bemutattuk már híres színészekről szóló képeit és a privát fotóit is. Annyit lehet tudni róla, hogy mivel szülei nem akarták, hogy művész legyen, így elment fotósnak, és hogy továbbra is a művészetek közelében lehessen, a Film Színház Muzsika fotóriportere lett, de dolgozott az Ország-Világ és az Ez A Divat fotósaként is.

Az alábbi képeit 1961-ben, a Magyar Állami Operaházban készítette, ami önmagában semmiképp se lenne kivételes Kotnyek pályáján – csakhogy ezek a képek nem az előadásokon készültek, hanem előttük és utánuk, vagy ha alattuk, akkor a fotós nem volt a nézőtéren. Viszont ezen kívül semmi egyebet nem tudunk róluk. Így kénytelenek voltunk magunk kitalálni hozzájuk a történeteket.

(A szöveg az elsőtől az utolsó szóig fikció, és nincs valós köze a képeken szereplő, ismeretlen személyekhez. Ha valaki ráismerne valakire, attól elnézést kérünk.)