Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Újabb banktól kaphatnak exporthitelt a cégek

2013.01.23. 16:25 Módosítva: 2013.01.23. 16:26

Refinanszírozási keretmegállapodást kötött az Eximbank és a Magyarországi Volksbank, közölte az állami tulajdonú Eximbank. A megállapodás értelmében az Eximbank által létrehozott 10 millió euró értékű hitelkeret az exportképes magyar kis- és középvállalatok számára lesz elérhető.

A hitelkeretből a Volksbank maximum 5 éves lejáratú euró kölcsönt biztosít a magyar exportáló vállalkozásoknak, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) alapelveinek megfelelően kedvező kamatfeltételekkel támogassa exporttevékenységüket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt álló Eximbank stratégiai együttműködésre törekszik a hazai kereskedelmi bankokkal, hogy a magyar exportőrök minél szélesebb körben juthassanak az exporttevékenységet támogató forrásokhoz.

„Az Eximbank és a Volksbank a mai keretszerződés aláírásával tovább bővítette azokat a lehetőségeket, amelyek a magyar vállalkozások külpiaci sikereihez hozzájárulhatnak. Örömünkre szolgál, hogy immár a Volksbank is csatlakozott az egyre bővülő exportfinanszírozó refinanszírozási hitelprogramunkhoz” – mondta Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója.

„Tudjuk, hogy sokkal több magyar vállalkozás lehetne sikeres külföldön, ha megfelelő finanszírozáshoz jutna. Ezzel a keretmegállapodással a Volksbank az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel tud majd hitelt nyújtani az exportképes vállalkozásoknak” – mondta Axel Hummel, a Volksbank vezérigazgatója.  • Bérelnék
  • Hírek