Etelka, Aletta
3 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Májusban törlik a régi Shell-kártyákat

2013.03.04. 16:01 Módosítva: 2013.03.04. 16:34

Május végén érvényteleníti a Shell a régen használt klubkártyákat, és törli az azokon lévő pontokat, közölte a társaság hétfőn. A 2009. december 31. előtt gyűjtött, de még be nem váltott Clubsmart pontokat május 31-ig lehet felhasználni. Azokat a Clubsmart kártyákat, amiket nem használtak 2011. december 31-e óta, szintén május 31-én érvénytelenítik. Aki viszont május 31-ig egyetlen tranzakciót is végrehajt a kártyáján – lehet az pontgyűjtés vagy pontbeváltás is –, annak megmarad a Clubsmart tagsága, olvasható a Shell közleményében.

A régen nem használt Clubsmart kártyák érvénytelenítésének és a pontok törlésének a híre január közepén merült fel először, akkor a Heti Válasz online kiadása arról írt: január végén azokat a Clubsmart kártyákat érvénytelenítik – és törlik a kártyabirtokosok pontjait is –, amiket 12 hónapja nem használtak.

Akkor a cég a hír megjelenésének másnapján bejelentette: bár a kártyaprogramjuk működési szabályzata lehetővé tenné a pontok törlését, és a Shellnek valóban szándékában állt megtenni ezt a lépést, „a megvalósítási folyamat késői fázisában elhalasztotta ennek az intézkedésnek a bevezetését”. Azt ígérték, hogy ha a jövőben a kártyák érvénytelenítéséről új döntés születik, a cég az előírtaknak megfelelően, még időben tájékoztatni fogja az érintetteket.

Ez az időpont most következett el. A hétfőn kiadott közlemény szerint májusban végrehajtják „a 2009. december 31. előtt gyűjtött, és be nem váltott pontok törlését, valamint a régóta nem használt Clubsmart kártyák érvénytelenítését”. Gyúrós Péter, a Shell Közép-Kelet-Európáért felelős hűségprogram igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: „ezekkel a lépésekkel arra szeretnénk vásárlóinkat ösztönözni, hogy éljenek a Clubsmart program nyújtotta előnyökkel, aktívan használják Clubsmart kártyáikat, váltsák be régi pontjaikat, és gyűjtsenek újakat”.

A Shell közölte azt is: a kártyaérvénytelenítéssel és a ponttörléssel más hűségprogramokhoz hasonlóan jár el. Mostantól a kártyaérvénytelenítés és ponttörlés minden év decemberében történik. A kártyatulajdonosokat „számos kommunikációs csatornán értesíti” majd a cég „annak érdekében, hogy így időben tudjanak cselekedni, és beválthassák pontjaikat”. A társaság közleménye kitért arra is: a Clubsmart Premium tagokat nem érinti a kártyaérvénytelenítés és a ponttörlés.