Hatósági áras lehet a szippantás is

2013.03.29. 09:11

A Magyar Nemzet információi szerint újabb szolgáltatási körre terjesztheti ki a hatósági árak rendszerét a kormány. A tervek szerint a jövőben nemcsak a már beharangozott csatornadíjért, vagyis a szennyvízelvezetésért, hanem annak elszállításáért, azaz a szippantásért is kevesebbet kell majd fizetni.

A lapnak a kormánypárt egyik vezetője azt mondta: jelenleg is vizsgálja a kormány, illetve a Fidesz rezsicsökkentést előkészítő munkacsoportja, hogyan lehetne a hatósági árképzés rendszerét a lakossági szolgáltatások minél szélesebb körében kiterjeszteni.

A politikus emlékeztetett arra is, hogy többek között a PB-gázpalackok és a tartályos gáz árának, illetve a kéményseprés díjainak hamarosan várható csökkentését is a hatósági árképzés módszerével érhetik el.

Mint az index korábban megírta, a kormány szeretné, ha a rezsicsökkentő hangulat egészen a 2014-es választásokig kitartana: a kormányoldal választási osztogatás helyett az energiaszolgáltatókkal kifizettetett rezsicsökkentési kampányra bízta a jövőjét.

Az akciósorozat első sikere optimistává tette a fideszeseket, a külföldi kritikákat pedig igyekeznek nem meghallani. A teljes politikai arzenálra hangszerelt kampányt a Századvég alapozta meg, a képviselők többsége azonban szimplán Orbán Viktort vagy Habony Árpádot sejti mögötte.