Luxemburgban bővít a pornómilliárdos

2013.09.06. 13:52 Módosítva: 2013.09.06. 13:54

A 444.hu információi szerint luxemburgi cégébe viszi át cégbirodalmának egy részét Gattyán György, az ország harmadik leggazdagabb embere, a LiveJasmin alapítója. A cég közleménye szerint egy új terméket piacra dobva médiapiaci terjeszkedésbe kezd, ezért van szükség a munkavállalók harmadát érintő átszervezésre.

Az Index megkeresésére Gattyán cégcsoportját, a Docler Holdingot közelről ismerő forrásunk elmondta, hogy 200 dolgozónak, főleg programozóknak és fejlesztőknek ajánlják fel, hogy Gattyán több mint fél éve alapított luxemburgi cégéhez, a DuoDecad IT Services Luxembourg S.a.r.l.-hoz menjenek dolgozni, amely a LiveJasmint üzemelteti. Gattyán itthoni székhelyű cégeinek dolgozói már eddig is dolgoztak a pornószájtnak.

A dolgozók választhatnak, hogy mennek-e, vagy maradnak. Forrásunk szerint elbocsátásokról nincs szó. A Gattyán cégcsoportjához tartozó cégek ezernél több embert foglalkoztatnak az országban. Forrásunk cáfolta, hogy az átszervezésnek köze lenne a cégeknél folytatott rendszeres NAV-ellenőrzésekhez, szerinte most egyszerűen nemzetközi terjeszkedésről van szó.

A kinti cégnél már most is dolgozik kb. ötven ember, magyarok és külföldiek vegyesen. A forrás szerint már tavaly óta küldenek ki embereket, a mostani hullám ennek a része, és februárig fokozatosan akarják kiküldeni a dolgozóikat.

Tavaly 33 milliárdra saccolták Gattyán vagyonát, de egyes becslések szerint ennek akár a háromszorosa is lehet. A fő vállalkozása a Docler, melynek legfőbb bevételi forrása a livejasmin.com netes pornóoldal, ami mostanság a leglátogatottabb pornószájt a világon, egyes mérések szerint a világon naponta annyian kattintanak rá, mint a BBC hírszolgálatára.

A Docler mintegy 40 vállalatból álló, több mint 600 főt foglalkoztató cégcsoport, amely a legnagyobb adófizetők közé tartozik Magyarországon. A HVG legutóbbi összeállítása szerint 2010-ben a 23., 2011-ben pedig a 35. legnagyobb eredménnyel bíró vállalatcsoport volt, így kiemelt adózónak számít.