Gattyán: Nem a NAV miatt mentünk el

2014.05.12. 10:04

A budapesti pletykák szerint az adóhivatal vegzálása miatt költöztette el cégeinek egy részét Gattyán György tavaly, a Docler tulajdonosa ugyanakkor cáfolta ezt a Napi.hu-nak adott interjúban. Gattyán szerint az alkalmazottak egy részének azért kellett Luxemburgba költöznie, mert a korábbi informatikai cég alapjaiban megváltozott, és ma már inkább médiaipari vállalkozásnak tekinthető: ez alapján magától értetődő volt, hogy váltani kell.

Gattyán szerint a luxembourgi és a Los Angeles-i iroda megnyitása is ennek a folyamatnak a része. Az üzletember szerint nem az árbevétel alapján döntötte el, hogy melyik cégeket viszi külföldre: azok a cégek maradtak Magyarországon, amelyek elsősorban az itthoni piacokra termelnek.Ilyen például a domainregisztrációval foglalkozó DotRoll, vagy éppen a webhostinggal foglalkozó DoclerNet.

Gattyán arról is beszélt, hogy:

  • vannak olyan vállalkozásai is, amelyek már most megállnák a helyüket bárhol a világban, például a NetLock, vagy a desingbeton gyártásával foglalkozó Ivanka. Mivel már nemzetközi piacra is dolgoznak, mobilizálhatóak, a sorsukat a fejlődésük státusa dönti el.
  • Magyarországon, az Expo téren található budapesti Docler-központban hosszú távon olyan tudás- és innovációs központ létrehozása a cél, amely gyűjtőbázisa lehet az európai fejlesztőknek, kutatóknak, informatikai szakembereknek, itt az elvándorolt magyar szakemberek hazacsábítása is cél.
  • Folyamatosan fejlesztik a jasmin.com-ot, és nem lepődnek meg azon, ha gyorsan változik a látogatók száma, mivel nagy a nemzetközi konkurencia. Emiatt olyan új termékeken is, mint a Docler TV, illetve streaming technológiára építve számos újdonságukkal lehet majd találkozni az év végig.
  • Nem akarja eladni az Il Bacio áruházat.