Horvát ügyészség: Hernádi valótlanságokat állít

2014.04.07. 21:27 Módosítva: 2014.04.07. 23:01

A horvát államügyészi hivatal hétfőn közölte, hogy Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója "több valótlanságot állított" az egyik horvát kereskedelmi televíziónak adott vasárnapi interjújában a Mol-INA-üggyel kapcsolatban. Hernádi vasárnap egyebek mellett azt mondta, ártatlan, és kijelentette, hogy Horvátországból még soha nem kapott hivatalos idézést.

A zágrábi ügyészség a Hina hírügynökség beszámolója szerint ezen túlmenően nem kommentálta az interjúban elhangozottakat, de azt megjegyezte, hogy minden vád alá helyezett személyt megillet az a jog, hogy az általuk megfelelőnek ítélt módon adják elő védelmüket, és nincsenek arra kötelezve, hogy elmondják az igazságot.

A nap folyamán Ivo Josipovic horvát elnök is megszólalt a vasárnapi Hernádi-interjú kapcsán. Josipovic úgy értékelte, hogy a Mol elnök-vezérigazgatója a horvát igazságszolgáltatásra próbált nyomást gyakorolni, egyúttal pedig abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a zágrábi hatóságok figyelmen kívül fogják hagyni az ilyen kísérleteket.