Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ellenzik a szakszervezetek a zárva tartást

2014.12.04. 07:17

A vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést, mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára a Világgazdaságnak és a Napi Gazdaságnak – írja az MTI.

A lapok csütörtöki számaiban Vámos György beszámolt arról, hogy már harmadik alkalommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és elmondta, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés. A támogatói - köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CBA és a Coop - viszont nem tartanak elbocsátástól emiatt.

Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni - mondta Vámos György, aki szerint az egyeztetéseken tárgyszerű, érdemi vita zajlik.