Zsolt
2 °C
18 °C

Görögország megint a csőddel fenyegetőzik

2015.04.01. 17:18

"Ha április 9-ig nem érkezik semmi pénz, akkor először a közalkalmazotti béreket és a nyugdíjakat fogjuk kifizetni, majd megkérjük külföldi partnereinket, hogy fogadják el és értsék meg, hogy nem fogjuk időben kifizetni az esedékes 450 millió eurót az IMF-nek" - mondta most Nikosz Vucisz görög belügyminiszter a Spiegelnek

Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és az IMF épp a görög kormány reformterveit értékeli, míg az új görög kormány leginkább az előző kormány megállapodását támadja és orosz hitelek felé is kacsintgat. Korábban annyit lehetett tudni, hogy Görögország pénz április közepéig biztosan elég.

A csőddel való újabb fenyegetéssel szinte egyidőben, jövő héten megy az államfő, Alexisz Ciprasz Oroszországba, ahol már ott van az energiaügyi minisztere, Lafazanisz. Az a Lafazanisz, aki nemrég fakadt ki durván az EU ellen, mondván, hogy "a germanizált európai unió szó szerint fojtogatja országunkat, és hétről hétre szorítja a hurkot a gazdaság körül". A görög külügyminiszter múlt héten ment Kínába beszélgetni.