Félmilliárdból készített honlapot a kamara, a DK feljelentést tesz

2016.02.02. 13:15

Frissítés: a kamara hiába költött félmilliárdot a honlapra, egyelőre nem sikerült élesíteniük, vagyis a most elérhető oldal még nem az, amire a pénzt költötték.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 471 millió forintot költött egy olyan honlap fejlesztésre, amely szakértők szerint reálisan nagyjából 1-2 millió forintba, maximum 10-20 millió forintba kerülne, a Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz az ügyben.

A NAK még év végén adott hírt arról, hogy kész az új honlapjuk, és hogy a 471 millió forintos fejlesztéshez 235 millió forint uniós támogatást is nyertek.

Akkori beszámolójuk szerint az „új oldalon a kamarai tagok kapcsolatba léphetnek a testülettel, de a szolgáltatásokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatokat is elvégezhetik”. Azt írták, hogy a támogatásból megvásárolt berendezéseket üzembe helyezték, és kialakították a rendszer működéséhez szükséges környezetet”, jelentsen ez bármit is.

A DK a feljelentésen túl Győrffy Balázs fideszes képviselőnek is írt, a képviselőtől azt szeretnék megtudni, hogy „kinek a bankszámláján landolt a félmilliárd forint”.

Kedd este a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményben reagált: az MTI-nek azt írták, hogy heteken belül a kamara tagjai és alkalmazottai rendelkezésre áll majd az új, ügyfélbarát, minden igényt kiszolgáló honlap. A közlemény szerint most tesztelik a rendszert, javítják az esetleges hibákat és töltik a rendszerbe az adatokat. Azt is írták, hogy a projekt költségei főleg a hardverbeszerzésből és szoftverlicencek megvásárlásából álltak, kisebb részt jelentettek az egyedi szoftverfejlesztések.