Százmilliókért vesz szoftvereket az agrárkamara

2016.02.04. 12:36

Nagyjából 22 millió forintból ki lehet fejleszteni azt a honlapot, amire a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 470 millió forintot költött, és ezt ők is tudják - ezt írja az Atv.hu. A projekt igazából drágább is, mint amit eddig tudni lehetett, a 471 milliót ugyanis a kamara csak drága szoftverek és hardverek megvásárlására, meg reklámra akarta költeni. 

nak

Azt a kamara is megírta a közleményében, hogy az új szuperhonlapjuk fejlesztése azért drága, mert drága szoftverlicenceket és hardvereket kellett hozzá venni. Az Atv viszont úgy tudja, maga a honlap tényleges elkészítése az eredeti projektterv szerint nem kerül többe, mint 22,5 millió forintba kerül. Viszont a kamara a projekt keretében még

  • 200 millió forintért vett kamarai tagnyilvántartási rendszert segítő szoftvert az SAP-tól
  • 127 millióért hardvert vásároltak
  • 141 milliót pedig hirdetésekre és reklámokra akartak költeni. 

Az, hogy kell-e a 200 milliós SAP szoftvercsomag, ami a hasonló termékek között is a legdrágábbak között van, az Atv szerint a kamarán belül is vitát váltott ki,  Zöldréti Attila, a NAK korábbi főigazgatója nem is akarta aláírni a támogatói szerződést. Zöldrétit nem sokkal később felmentették a posztjáról, hivatalosan azért, mert hibás adatokat tartalmazó levelet küldtek ki a tagságnak. 

A NAK szerint a honlap pár héten belül beindul, viszont a Közbeszerzési Értesítő szerint még csak most, január negyedikén van a határideje egy olyan pályázatnak, amit a honlapja fejlesztésére írt ki a kamara. Ez az Atv.hu cikke szerint azt jelentheti, hogy az eredetileg a projektre szánt pénzt mind elvitte a szoftverek és hardverek beszerzése, és magára a honlap fejlesztésére már nem jutott pénz, ezért kellett újra kiírni ezt a pályázatot.