Habony Árpád napi Lokáljával szerződhet a BKV júniustól

2016.05.13. 11:47 Módosítva: 2016.05.13. 16:39

Júniustól a tömegközlekedési csomópontokon olyan rendszerben terjeszthetik a napi Lokált, ahogyan korábban a Metropollal tették, írja a Népszabadság. A lapnak a Metropollal kötött szerződését tavaly nem meghosszabbító BKV és a MÁV is megerősítette, hogy tárgyalnak a júniustól naponta megjelenő Lokál kiadójával, a Modern Media Grouppal, ami Habony Árpád és Győri Tibor közös cége. A BKV szerint erről nem kell közbeszerzést kiírni, ami azért furcsa, mert a Simicska-közeli Metropollal részben arra hivatkozva nem kötöttek újra szerződést, hogy pályáztatni kellene.

A napi Lokál a tervek szerint június 6-án jelenik meg először, 150 ezres példányszámúra tervezik. Ennek fenntartása éves szinten minimum másfél milliárd forintba kerül majd, az eddigi trendek alapján ezt valószínűleg túlnyomórészt állami hirdetésekből fedezik majd. 

Frissítés: a Metropol illetékesei az Indexnek azt mondták, ha a BKV szerződik is a versenytársukkal, az nem azt jelenti, hogy a Metropolt mostantól nem találhatjuk meg a csomópontokban. A megszokott helyeken továbbra is terjesztik majd az újságot, aminek a példányszámát sem tervezik csökkenteni.