Fónagy: Az Uber álljon be a sorba!

2016.05.31. 17:30 Módosítva: 2016.05.31. 17:34

A kormány nem betiltani akarja az Ubert, hanem "beállítani a sorba", amely egyenlő versenyfeltételeket teremt a Magyarországon működő egyéb taxis cégekkel - ezt mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden, az Uber képviselőivel folytatott egyeztetés után.

Az államtitkár elmondása szerint az egyeztetésen elmondta az Uber képviselőinek, hogy a kormány nem a korszerű módszerek ellen van, egyik szabályt sem azért hozták, hogy az Ubert vagy más hasonló tevékenységet végző szervezetet betiltsanak, hanem, hogy a magyarországi tevékenységet a magyarországi jogszabályok keretei közé szorítsák. 

A másfél-kétórás megbeszélésen az Uber magyarországi szervezetének vezetője és a cég európai munkáért felelős munkatársi azzal érveltek, hogy korszerűek és újszerűek. Fónagy szerint ezt a kormány nem vitatta, ám a korszerűséget és a modernséget nem lehet mint egy pajzsot maguk elé tartva semmibe venni a magyar jogszabályokat. Hogy pontosan hogyan akarja éppen szabályozni az Ubert és a hasonló szolgáltatásokat, arról itt írtunk bővebben.