Donát
-3 °C
10 °C

Kirúgták a kamulovagok kamuegyetemét Sümegről

DSC 8082
2016.09.21. 12:33

Sümeg városa megszabadult a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által milliókkal megtámogatott, majd a támogatást elsikkasztó, kamulovagrendi hátterű "jövőegyetemtől", helyette az Edutus Főiskola indít majd egy képzést a városban.

Korábban már többször is írtunk róla, hogy milyen bizarr egy diplomagyárat próbálnak felhúzni az MNB pénzén a Veszprém megyei városban. Ahogy arról is, hogy a város vezetése a vállalhatatlan részletek nyilvánosságra kerülése után megpróbálta kidobni a főiskolát, miután az a rezsit sem fizette.

Ez a sümegi polgármester nyilatkozata szerint szeptemberre sikerült is: visszavették a kamuegyetemnek átadott épületeiket, és ezzel párhuzamosan megállapodtak a tatabányai főiskolával az új képzésről.

Végh László szerint 

  • úgy látták, hogy nem volt valós munka az úgynevezett jövőegyetem mögött;
  • a szeptemberi kezdés már korábban lehetetlenné vált;
  • sok negatív sajtóhír jelent meg Sümegről a kamuegyetem miatt,
  • ezért úgy gondolták, hogy ideje "tiszta vizet önteni a pohárba".

A polgármester elmondta, hogy ezután Palkovics László oktatásügyi államtitkár segítségét kérték, aki összehozta őket a tatabányai Edutus Főiskolával, korábbi nevén a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával. 

Velük pedig már megállapodtak arról, hogy jövő szeptemberben indítanak Sümegen egy gazdálkodás és menedzsment szakot, amire 30 embert kívánnak felvenni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!