Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Csütörtöktől lehet pályázni ingyenpénzre elektromos autóhoz

2016.10.27. 07:28 Módosítva: 2016-10-27 07:33:10

Csütörtökön indul az állami pályázat, amelynek célja az elektromos autózás hazai elterjedése. Idén a kormány kétmilliárd,  jövőre pedig hárommilliárd forintot biztosít a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzésének támogatására.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes

bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint.

Fontos feltétel, hogy a 15 millió forintnál drágább elektromos gépkocsi beszerzésére a támogatás nem vehető igénybe. A pályázatok benyújtására október 27-től 2017. május 1-ig van lehetőség, de a határidő a jövő év elején felülvizsgálatra és meghosszabbításra kerülhet.

A támogatásra a magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes természetes személyek, vagy - Magyarországon székhellyel, vagy telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, gazdasági társaságok, költségvetési szervek jogosultak. Természetes személyek és egyéni vállalkozók legfeljebb egy autóra igényelhetik a támogatást. Civil szervezetként, önkormányzatként, a köztestületként és költségvetési szervként viszont legfeljebb öt elektromos autó megvásárlására lehet pályázni.