Trump kiakadt, amiért a Nordstrom nem vevő a lánya ruháira

2017.02.08. 23:30

Donald Trump Twitter-bejegyzésben szólt be a Nordstrom-áruházláncnak, amiért az nem rendel többé a lánya, Ivanka cégétől divatcikkeket. Bejegyzése után esni kezdtek a Nordstrom részvényei. (Végül aztán így is pluszban zárt.)

Hat nappal azután, hogy a nagyrészt luxuscikkeket forgalmazó Nordstrom-áruházlánc bejelentette, nem rendel többé Ivanka Trump divatkollekciójából, az elnök a Twitteren bírálta a céget. Bár a Nordstrom szerint a rendelést azért mondták vissza, mert nem fogytak annyira Ivanka Trump cuccai, az elnök politikai támadást lát a dolog mögött. Úgy érzi, lányával tisztességtelenül bánnak, pedig "Ivanka nagyszerű ember".

A Nordstrom döntésével foglalkozott Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője is. Azt mondta, hogy az áruház döntése közvetlen támadás az elnök politikája ellen. A szóvivő szerint az elnöknek "joga van ahhoz, hogy apaként kiálljon a gyermekei mellett". A Nordstrom nem kommentálta Trump bejegyzését.

Az elnök nagyobbik lánya egyébként 35 éves, rövid ideig divatmodell volt az anyjához hasonlóan, ma a családi ingatlanos üzletben a hotelek menedzsmentjéért felelős alelnök, de van saját divat- és cipőmárkája is.