Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb három gyógyszertárat zártak be sürgősen

2017.02.24. 14:07

Még három gyógyszertárat záratott be sürgősen az OGYÉI, a Szent Hildegárd patikát és két fiókpatikájukat csukták be csütörtökön. Az OGYÉI hosszabb nevén egyébként az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A Szent Hildegárd a bakonyszombathelyi patika volt, és lakossági bejelentés nyomán sikerült igazán súlyos törvényszegést találni ezek szerint. A másik két hely a rédei és az ászári patikák voltak. Az itteni betegek most a szomszéd településeken vehetnek majd gyógyszert egy jó darabig.

Azt nem közölték, hogy pontosan mi volt a baj velük, de a helyszíni vizsgálat után értesítették a rendőrséget is. Hétfőn egyébként két budapesti gyógyszertárat kaptak el, akik a nyilvántartás megkerülésével  a svéd feketepiacra exportáltak nyugtatókat és szorongásgátlókat. A két hely, a külvárosi Bercsényi Gyógyszertár és az V. kerületi Pázmány Péter Patika összejátszott egymással, de ügyetlenül hamisították meg a könyvelést. Ezért 2015-ben még csak bírságot kapott a Bercsényi.