Már megint felfüggesztették Mészáros Lőrinc papírjainak a kereskedését

2017.03.16. 10:45

Felfüggesztették az Opimus Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését csütörtökön 9 óra 50 perctől a tőzsdenap végéig, mert az árfolyamot befolyásoló bejelentést tettek közzé. Eszerint a Konzum PE magántőkealap nyilvános vételi ajánlatot tesz az Opimus törzsrészvényeire 45,38 forintos részvényenkénti áron. A részvények megvásárlásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

A bejelentés önmagában nem meglepő, a kereskedés már hétfőn is szünetelt, amikor a többek között a Mediaworks megvásárlásáról elhíresült Opimus tulajdonosai közölték, hogy részvénycsomagok ide-oda pakolgatása után a Konzum csoportnak összesen 40,4 százalékos részesedése lesz az Opimusban, Mészáros Lőrinc pedig a cég 24,37 százalékát tulajdonolná.

A társaságok hétfői tájékoztatása szerint az Opimusban 14 százalékos részvénycsomagot szerzett a Konzum PE Magántőkealap, amely nyilvános vételi ajánlattal tovább növelné befolyását a társaságban, összehangoltan eljárva a Konzum Management Kft.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel. Mészáros már korábban felbukkant tulajdonosként a Hunguest Hotels nagy részét megvásárló Konzum Nyrt.-ben, majd nemrég szerzett 16,90 százalékos részesedést az Opimusban.

Mészáros feltűnése után a részvények erősödtek, a hétfői bejelentés után megindult kereskedésben azonban az Opimus részvényeinek ára nagyot esett. Csütörtökön reggel 54 forinton állt az árfolyam, március nyolcadikán még 74 forintért lehetett Opimust venni.

opimus árfolyam
Fotó: forrás: BÉT

A nyilvános vételi ajánlati ár tehát jelentősen kisebb mint a felfüggesztés előtti árfolyamától. Azonban a tőkepiaci törvény szerint ilyenkor nem is azt kell figyelembe venni, hanem többnyire az előző 180 nap alapján kell átlagolni.

Mészáros Lőrinc meseszerűen növekvő cégbirodalmáról itt olvashat részletesebben