Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C

Már megint felfüggesztették Mészáros Lőrinc papírjainak a kereskedését

2017.03.16. 10:45

Felfüggesztették az Opimus Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését csütörtökön 9 óra 50 perctől a tőzsdenap végéig, mert az árfolyamot befolyásoló bejelentést tettek közzé. Eszerint a Konzum PE magántőkealap nyilvános vételi ajánlatot tesz az Opimus törzsrészvényeire 45,38 forintos részvényenkénti áron. A részvények megvásárlásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

A bejelentés önmagában nem meglepő, a kereskedés már hétfőn is szünetelt, amikor a többek között a Mediaworks megvásárlásáról elhíresült Opimus tulajdonosai közölték, hogy részvénycsomagok ide-oda pakolgatása után a Konzum csoportnak összesen 40,4 százalékos részesedése lesz az Opimusban, Mészáros Lőrinc pedig a cég 24,37 százalékát tulajdonolná.

A társaságok hétfői tájékoztatása szerint az Opimusban 14 százalékos részvénycsomagot szerzett a Konzum PE Magántőkealap, amely nyilvános vételi ajánlattal tovább növelné befolyását a társaságban, összehangoltan eljárva a Konzum Management Kft.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel. Mészáros már korábban felbukkant tulajdonosként a Hunguest Hotels nagy részét megvásárló Konzum Nyrt.-ben, majd nemrég szerzett 16,90 százalékos részesedést az Opimusban.

Mészáros feltűnése után a részvények erősödtek, a hétfői bejelentés után megindult kereskedésben azonban az Opimus részvényeinek ára nagyot esett. Csütörtökön reggel 54 forinton állt az árfolyam, március nyolcadikán még 74 forintért lehetett Opimust venni.

opimus árfolyam
Fotó: forrás: BÉT

A nyilvános vételi ajánlati ár tehát jelentősen kisebb mint a felfüggesztés előtti árfolyamától. Azonban a tőkepiaci törvény szerint ilyenkor nem is azt kell figyelembe venni, hanem többnyire az előző 180 nap alapján kell átlagolni.

Mészáros Lőrinc meseszerűen növekvő cégbirodalmáról itt olvashat részletesebben

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!