Rogánék csapatához megy Loppert Dániel is

2017.03.28. 18:24

Marketingszakember lett a történelemszakot végzett Loppert Dánielből a Fidesz egykori csodagyerekéből. Egészen pontosan a Rogán Antal közelebbi ismerősei, például Puskás András, Rogán korábbi V. kerületi helyettese által irányított Eximbank vette fel őt Marketing és PR-igazgatónak. 

Loppert onnantól lett sztár a Fidesznél, hogy 2002-ben, húszévesen Kapolcson leárulózta az akkori miniszterelnököt, Medgyessy Pétert. Majd teljesen érthetetlen okból a tapolcai rendőrök feljelentették és eljárás indult ellene helyben, amit aztán hamar meg is szüntettek. Mindenesetre a fideszes képviselők, Bayer Zsolt és hasonló kiegészítőembereik társaságában azonnal tüntettek érte, a Loppert pedig a következő évben már új Fidesz tagként rögtön Rogán személyi titkára lehetett. 

BE2010-től a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) kommunikációs vezetője volt, innen sikerült most megszereznie őt marketingfőnöknek az Eximbanknak, amivel ismét inkább a tűz, és Rogán körének közelébe kerülhetett Loppert. Az Eximbankot egyébként hivatalosan Szijjártó felügyeli, de az elmúlt években a kormányközeli vállalkozók és rokonaik egyik legfontosabb állami pénzforrásává vált. Nem kizárt, hogy az állami bank teljes működésének meghatározó része csak a kormánypárthoz szorosabban kapcsolódó szereplők pénzeléséből áll. Az Eurostat szerint az Exim "foglyul ejtett intézmény" lett, ami csak névleg önálló.