Külön elbánást kapnak az agrárkamara tagjai az MKB-nál

2017.04.26. 11:55

Stratégiai megállapodást írt alá az MKB Bank Zrt. a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), hogy ezzel is erősítsék a magyar agrárgazdaságot – írja az MTI. A megállapodás értelmében a kamarai tagsággal rendelkező agrárvállalkozók kedvezményes, speciálisan a NAK-tagok számára kialakított szolgáltatáscsomagokat kaphatnak az MKB Banknál, az MKB Euroleasingnél és az MKB Consultingnál.

Hogy kicsit kontextusba kerüljön ez a megállapodás a 21. századi magyar kapitalizmusban: 

  • Az MKB Bank az állam tulajdonában és a Magyar Nemzeti Bank vezetése alatt volt, majd furcsa, ismeretlen és ismeretlen hátterű alapkezelők tulajdonába került, amelyeknek egyike mögött valószínűleg Szijj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa áll. A bank vezetője Balog Ádám, aki Matolcsy György segédje volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban, majd szintén Matolcsy alatt a jegybank alelnöke lett, onnan került az akkor még de facto MNB-s tulajdonban lévő MKB Bank élére.
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetője pedig Győrffy Balázs, fideszes országgyűlési képviselő, tőle származott például az állami földek elárverezésének ötlete.