Nem jutnak a pénzükhöz a hoppon maradt diákmunkások

2017.08.02. 08:52

Továbbra sem jutnak a pénzükhöz azok a diákok, akik a MSZP-s ügyvédhez, Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása miatt kerültek bajba. Sokan utoljára az áprilisi munkáért kaptak rendben fizetést. A károsult diákok száma meghaladja az 1000 főt, követelésük mértéke megközelíti a 100 millió forintot.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége ingyenes jogsegély keretében felvállalta a Human Operator Zrt. által ki nem fizetett iskolaszövetkezeti tagok pénzügyi követelésének behajtását, eddig csak 150 károsult diák vette igénybe a jogsegélyt.

A DiákÉSZ megindította a behajtás érdekében szükséges jogi eljárásokat, de a dolgot nehezíti, hogy a NAV 3 milliárd forint mértékű követelése megelőzi a károsult diákok pénzügyi követelését, amelyre nem nyújt elegendő pénzügyi fedezetet sem a Human Operator Zrt. vagyona, sem az általa pénzügyileg irányított érintett iskolaszövetkezetek vagyona.

A DiákÉSZ így azoknak a cégeknek a vezetőihez fordul, amely cégek számára végeztek munkát a Human Operator Zrt.-n keresztül a károsult diákok. Arra kéri a Rossmann, a Müller, a GFK Hungary, a Medicover, a DM, a CEVA-PHYLAXIA, a Victofon és a Media Markt vezetőit, hogy kövessék a McDonald’s 2016. januári példáját, fizessék ki a náluk dolgozó károsult diákokat. És próbálják meg ők a diákok helyett peres úton ezen követelést behajtani a Human Operator Zrt.-vel szemben.