Jenő
-2 °C
6 °C

Szabadesésben a bitcoin, felére esett az árfolyam

2018.01.17. 17:41

Tízezer dollár alá csúszott a bitcoin árfolyama szerda délután, egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette. Röviddel 17 óra után 9526 dolláron jegyezték a luxembourgi székhelyű Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon, míg december 18-án még rekordszinten, 19 511 dolláron állt. A bitcoin árfolyama a nap folyamán 9222 és 11 802 dollár között mozgott, írta az MTI.

A bitcoin más kriptodevizákkal - ethereum, ripple - együtt második napja komolyan gyengül, miután egyes sajtójelentések szerint Kína és Dél-Korea a kriptodevizákkal történő kereskedés teljes körű tilalmának bevezetését fontolgatja, sok más országban pedig a hatóságok szigorú kereskedési szabályokat vezetnek be. A Reuters idézte a Citi egyik szakértőjét, aki szerint igen rövid időn belül újból feleződhet a bitcoin értéke, 5605-5673 dollárig is gyengülhet a kriptovaluta.

Más kriptopénzek árfolyama is esett, a Portfolio.hu arról ír, hogy a BitConnect Coin (BCC) árfolyama kedden még 322 dollár körül állt, szerdán pedig egészen 6 dollárig esett az árfolyama, vagyis egy nap alatt elveszítette az értékének a 98 százalékát. A zuhanás azután következett be, hogy leállt a kriptodeviza mögötti cég által üzemeltetett platform, a BitConnect működése. A BitConnecttel több amerikai államban is úgy nyújtott szolgáltatásokat, hogy nem volt rá engedélye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?