Szilárda
-4 °C
3 °C

Németország és Franciaország odacsapna a bitcoinnak

2018.01.18. 20:21

Franciaország és Németország közös javaslatot ad be a bitcoin és más kriptodevizák kereskedésének szabályozására a G20 csúcstalálkozóján, közölte Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter csütörtökön Párizsban német kollégájával, Peter Altmaierrel tartott tanácskozást követő közös sajtótájékoztatón.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport márciusban Argentínában tartja következő tanácskozását. Le Maire szerint a két nagy nyugat-európai országnak ugyanazok az aggodalmai, és egyaránt szabályozni akarják a kriptodevizák piacát.

A bitcoin és más nagy piaci kapitalizációjú kriptodevizák értékük jelentős részét veszítették el a hét közepén két nap alatt azokra a jelzésekre, hogy a hatóságok világszerte a kriptopénzek feletti ellenőrzés szigorítására készülnek. A bitcoin árfolyama 10 ezer dollár alá esett, ami kevesebb mint fele a december közepén 20 ezer dollár körül megütött történelmi rekordértéknek. A bitcoin árfolyama tavaly rohamosan - egy év alatt ezer százalékkal - emelkedett, de rendkívül nagy kilengések mellett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!