16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Irán 0
Egyesült Államok 0

Lemondott a férje megbízásaival botrányba keveredett helyettes államtitkár

2018.02.21. 23:36 Módosítva: 2018.02.22. 09:17

Lemondott Szele-Király Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből. A miniszterelnöki határozat szerint Szele-Király megbízatása február 15-én szűnt meg.

Az államigazgatásban furcsa karrierívvel kikötött Szele-Király Andreáról és az FM-államtitkár férjének cégéről az Index január végén írt cikket. A férj, Király József Jászkeszeg Kikötő Kft. nevű, eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, de nem kellett sokáig várnia az első állami megrendelésre, és azóta is jól megy a szekér.

Ahogy januári cikkünkben rávilágítottunk, az államtitkár férjének cége három nap alatt úgy söpört be több megbízást a Földművelési Minisztérium felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól,  hogy meg sem várták az első megbízás teljesítését a további szerződések megkötésével.

Akkor megkérdeztük az érintett  Szele-Király Andreát, hogy nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy férjének cége több tízmilliós nagyságrendben kap megbízásokat a minisztérium alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, de nem reagált a megkeresésünkre. Az ügyre később azonban reagált Fazekas Sándor miniszter, akinek a válaszaiból úgy tűnt, nem vizsgáltak összeférhetetlenséget a konkrét esetben.

Mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán. Csatlakozzon!  • Tippek
  • Bankszámla