Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt év múlva nyithat a dél-budai szuperkórház

2018.03.12. 14:53

A hetekben kiírják a dél-budai új centrumkórház tervpályázatát, az új szuperkórház így négy és fél-öt év múlva nyithat meg - erről beszélt hétfőn Bedros J. Róbert, a dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott. Bedros, aki a Szent Imre Kórház főigazgatója is egyben, hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az új - zöldmezős beruházásként megvalósuló - kórház 1,2 millió ember gyógyítását szolgálja majd, két helikopterleszállóval és saját mentőállomással. Az egészségügyi centrumhoz tartozni fog nővérszálló, és épül egy bölcsőde és óvoda a munkatársak gyerekeinek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az új kórházberuházás lebonyolítására projektcég alakul , az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda kereszténydemokrata országgyűlési képviselője pedig többek között arról beszélt, hogy a kórház építésével párhuzamosan jelentős közúthálózat-fejlesztés is lesz a kerületben, így például

  • az M1-M7-es autópálya külön lehajtót kap a kórház felé,
  • megépítik a Galvani hidat,
  • fejlesztik a Kelenföldi pályaudvart
  • és kötöttpályás villamosközlekedés is lesz a kórházhoz.