Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zöld utat kapott a taxis tarifaemelés

2018.03.30. 18:59

Dráguljon a fővárosi taxizás, javasolják lényegében egységesen a fővárosi taxisok, derül ki az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) közleményéből. Javaslatukról most már a fővárosi közgyűlésnek kell döntenie, számol be a Népszava.

A tarifáról kerekasztal-beszélgetést tartottak, ezen mások mellett a taxi-cégek és a szakmai szervezetek is részt vettek, és a Budapest Taxi kivételével mind támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét. Ezzel lezárultak a szakmai egyeztetések, az ügy a fővárosi közgyűlés elé kerül.

image uploaded from ios
Fotó: Huszti István / Index

A taxisok  szerint úgy megnövekedtek a költségek (30-40 százalékkal nőttek a biztosítási díjak, be kell szerezni az online pénztárgépet, elöregszenek az autók), hogy már nem jönnek ki abból a díjból, amit öt évvel ezelőtt rendeletbe lobbiztak.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke emellett arról is beszélt, hogy a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt, és ezt a növekvő keresletet csak úgy tudják kielégíteni a taxisok, ha fejlesztik a szolgáltatásaikat.