Zöld utat kapott a taxis tarifaemelés

2018.03.30. 18:59

Dráguljon a fővárosi taxizás, javasolják lényegében egységesen a fővárosi taxisok, derül ki az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) közleményéből. Javaslatukról most már a fővárosi közgyűlésnek kell döntenie, számol be a Népszava.

A tarifáról kerekasztal-beszélgetést tartottak, ezen mások mellett a taxi-cégek és a szakmai szervezetek is részt vettek, és a Budapest Taxi kivételével mind támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét. Ezzel lezárultak a szakmai egyeztetések, az ügy a fővárosi közgyűlés elé kerül.

image uploaded from ios
Fotó: Huszti István / Index

A taxisok  szerint úgy megnövekedtek a költségek (30-40 százalékkal nőttek a biztosítási díjak, be kell szerezni az online pénztárgépet, elöregszenek az autók), hogy már nem jönnek ki abból a díjból, amit öt évvel ezelőtt rendeletbe lobbiztak.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke emellett arról is beszélt, hogy a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt, és ezt a növekvő keresletet csak úgy tudják kielégíteni a taxisok, ha fejlesztik a szolgáltatásaikat.