Soros befektetési alapja beszállt a bajban levő Teslába

2018.05.16. 11:39 Módosítva: 2018.05.16. 14:56

A Soros György által alapított Soros Fund Management beszállt a Teslába, nem közvetlen részvényeket vettek, hanem átváltható kötvények vásárlásával fektettek 35 millió dollárt Elon Musk cégébe – írja a Portfolio. 

Az átváltható kötvény egy olyan eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.

A 35 millió dolláros részesedést az első negyedév során vásárolták, ebben az időszakban a Teslára nagyon nagy nyomás nehezedett, mivel sorozatos problémák miatt csúszott a Model 3 gyártásnak felfuttatása, és az előző negyedévi 619 millió dolláros veszteségre újabb 709 millió dolláros mínuszt produkált a cég. Ráadásul egy Tesla-tulajdonos halálos balesetet szenvedett, amikor az autó önvezető módban volt. Ezek miatt az elmúlt hónapokban egyre többen gondolták úgy, hogy a vállalat a közeljövőben tőkeemelésre fog szorulni. 

Soros György alapja korábban birtokolt már Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette. Az Amerika Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) oldalán most megjelent bejelentés a már említett első negyedév végi állapotot mutatja. Az azóta eltelt időben a Soros Fund Management értékesíthette a 2019. márciusi lejáratú átváltható kötvényeket, vagyis kiszállhatott a pozícióból. Amerikai lapok megkeresték az alapot is,  de annak szóvivője nem nyilatkozott az aktuális helyzetről. 

A Tesla bukdácsolásáról ebben a cikkben olvashat részletesebben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Soros befektetési alapja beszállt a bajban levő Teslába

35 millió dollárral segítette a lejtőn lefelé csúszó céget az alap az első negyedévben.

490 · May 16, 2018 11:39am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments


  • Hírek
  • Hitelkártya