Szilvia
5 °C
16 °C

Soros befektetési alapja beszállt a bajban levő Teslába

2018.05.16. 11:39 Módosítva: 2018-05-16 14:56:56

A Soros György által alapított Soros Fund Management beszállt a Teslába, nem közvetlen részvényeket vettek, hanem átváltható kötvények vásárlásával fektettek 35 millió dollárt Elon Musk cégébe – írja a Portfolio. 

Az átváltható kötvény egy olyan eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.

A 35 millió dolláros részesedést az első negyedév során vásárolták, ebben az időszakban a Teslára nagyon nagy nyomás nehezedett, mivel sorozatos problémák miatt csúszott a Model 3 gyártásnak felfuttatása, és az előző negyedévi 619 millió dolláros veszteségre újabb 709 millió dolláros mínuszt produkált a cég. Ráadásul egy Tesla-tulajdonos halálos balesetet szenvedett, amikor az autó önvezető módban volt. Ezek miatt az elmúlt hónapokban egyre többen gondolták úgy, hogy a vállalat a közeljövőben tőkeemelésre fog szorulni. 

Soros György alapja korábban birtokolt már Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette. Az Amerika Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) oldalán most megjelent bejelentés a már említett első negyedév végi állapotot mutatja. Az azóta eltelt időben a Soros Fund Management értékesíthette a 2019. márciusi lejáratú átváltható kötvényeket, vagyis kiszállhatott a pozícióból. Amerikai lapok megkeresték az alapot is,  de annak szóvivője nem nyilatkozott az aktuális helyzetről. 

A Tesla bukdácsolásáról ebben a cikkben olvashat részletesebben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Soros befektetési alapja beszállt a bajban levő Teslába

35 millió dollárral segítette a lejtőn lefelé csúszó céget az alap az első negyedévben.

490 · May 16, 2018 11:39am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?