Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tőzsdére vinné az ingatlanos cégét Wáberer György

2018.05.28. 16:51

Júniusban bevezethetik a Budapesti Értéktőzsdére Wáberer György ingatlanfejlesztési cégét, a BILK Logisztikai Zrt.-t - ezt mondta a milliárdos vállalkozó a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A BILK egy logisztikai parkot üzemeltet Budapest határában, amelyet 15 évvel ezelőtt kezdtek fejleszteni zöldmezős beruházásként, mára pedig Wáberer szerint az ország egyik legnagyobb logisztikai parkjának számít. 

A logisztikai raktárkomplexum jelenleg összesen több mint 182 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkezik, és több mint 98 százalékos kihasználtsággal működik. A családi céget Wáberer azért vinné tőzsdére a céget, amelyet Wáberer Lívia vezet, mert így szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakulhatna a cég, így nem kellene társasági és iparűzési adót fizetnie. 

A cég minden bevételét és kiadását euróban rendezi, ezért Wáberer azt is elmondta a Portfolionak, hogy a részvényeseknek az osztalákot is euróban fizetnék majd. Tavaly 1,2 milliárd forint nyeresége volt a cégnek.

Wáberer a saját nevét viselő szállítmányozó multival lett milliárdos, jelenleg 84 milliárd forintra becsült vagyonával a 11. leggazdagabb magyar a Napi.hu százas listája szerint. A Waberer's Internationalból viszont két éve kiszállt, azóta csak az ingatlanbefektetéseivel foglalkozik.