Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2500 új dolgozóra lesz szükség az új Mercedes-gyárban

2018.06.06. 14:09 Módosítva: 2018-06-06 16:46:27

A Mercedes-Benz Cars Kecskeméten épülő új autógyára 2500 új munkahelyet teremt - mondta Ludvig Orsolya, a cég kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója szerdán az M1-en.

A G7 kiszámolta az elérhető cégadatok alapján, hogy a Mercedes ezzel bekerülhet az ország top 10 foglalkoztatója közé. Ebből a mezőnyből egyébként kimagaslik majd az egy főre jutó árbevétel alapján: míg a például a Magyar Postánál 6 millió forint bevétel jut egy alkalmazottra, a Tescónál 36 millió, az Audinál 177 millió, a Mercedesnél viszont már 261 millió forint.

A már működő autógyár szomszédságában létesülő új gyár a meglévő munkatársaknak is kínál karrierlehetőséget, mivel körülbelül 300 csoportvezetőre, számtalan új műszakvezetőre lesz szükség.

Ludvig azt mondta, a Mercedes-Benz első full-flexibilis gyára lesz a magyarországi. Ez azt jelenti, hogy ugyanazon a gyártósoron egyszerre vagy egymás után lehet bármilyen platformra, bármilyen meghajtású autót felvezetni. A dolgozók munkáját digitális és okos eszközök segítik majd. Az ügyfélautók gyártása 2020 végén, 2021 elején indul.