Felszámolják a Malév utódcégét

2018.06.11. 16:12

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az állami Malév Ground Handling Zrt. felszámolását, miután jogerős végzésben megállapította a Malév utódcégének fizetésképtelenségét- írja a 24.hu.  A repülőgépek földi kiszolgálását végző cég ellen az egyik konkurens cég, a Budport  Handling Kft. kezdeményezett csődeljárást, amelynek 45 millió forinttal tartozik a Malév GH. 

A tartozást még a valaha Demján Sándor érdekeltségébe tartozó.  ferihegyi csomagszállítást végző Airport Security Zrt. felé halmozta fel a Malév utódcége, a tartozást viszont megvette a Budport. A két cég perre ment, első fokon a Malév GH nyert, az ítélőtábla viszont felülvizsgálta ezt az ítéletet és a Budportnak adott igazat, amely így behajtaná a tartozást. 

A Maélv GH már régóta a csőd szélén táncol, a 2017-es évét 371 millió forint veszteséggel zárta és több mint 2,8 milliárd forinttal tartozott a hitelezőinek és beszállítóinak. A 24.hu cikke szerint az állami cég a Szivek Norbert vezette Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kapott milliárdos támogatásokkal bírta ki idáig.