Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felszámolják a Malév utódcégét

2018.06.11. 16:12

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az állami Malév Ground Handling Zrt. felszámolását, miután jogerős végzésben megállapította a Malév utódcégének fizetésképtelenségét- írja a 24.hu.  A repülőgépek földi kiszolgálását végző cég ellen az egyik konkurens cég, a Budport  Handling Kft. kezdeményezett csődeljárást, amelynek 45 millió forinttal tartozik a Malév GH. 

A tartozást még a valaha Demján Sándor érdekeltségébe tartozó.  ferihegyi csomagszállítást végző Airport Security Zrt. felé halmozta fel a Malév utódcége, a tartozást viszont megvette a Budport. A két cég perre ment, első fokon a Malév GH nyert, az ítélőtábla viszont felülvizsgálta ezt az ítéletet és a Budportnak adott igazat, amely így behajtaná a tartozást. 

A Maélv GH már régóta a csőd szélén táncol, a 2017-es évét 371 millió forint veszteséggel zárta és több mint 2,8 milliárd forinttal tartozott a hitelezőinek és beszállítóinak. A 24.hu cikke szerint az állami cég a Szivek Norbert vezette Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kapott milliárdos támogatásokkal bírta ki idáig.