Erzsébet
1 °C
4 °C

Újra történelmi mélypontot ért el a forint

5K8A2444
2018.07.02. 10:15

Hétfő reggel újra 330 fölé emelkedett a forint-euró árfolyam, sőt 330,25-ig gyengülve újabb történelmi mélypontot ért el a magyar pénz az euróval szemben - írja a Portfolio.hu. A forint a múlt héten is szinte minden nap megdöntötte az addigi gyengeségi rekordját,  szerdán  328,07 forintos, majd csütörtökön 329,02 forintos jegyzéssel, hogy aztán pénteken átlépje a 330-at. 

A forint a múlt héten már második hete döntögette a negatív rekordokat. A folyamatot talán az Magyar Nemzeti Bank kamatemelése állíthatná meg, az MNB monetáris tanácsa viszont legutóbbi, június 19-i  ülésén nem nyúlt a kamathoz, kijelentve, hogy a jegybanknak nincs árfolyamcélja, alapvetően az inflációra figyel. Az MNB az egyik utolsó jegybank, amely nem kezdett el kamatot emelni az elmúlt évek laza monetáris politikája után.  

Hogy miért ilyen gyenge a magyar pénz az euróval szemben, ki jár ezzel jól és rosszul és hogyan lehetne megállítani a forint árfolyamának lejtmenetét, arról itt írtunk részletesebben

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?