Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisebb hiányosságokat talált az ÁSZ ellenzéki pártalapítványoknál

2018.07.30. 12:08

Befejezte az Állami Számvevőszék a Jobbik, a Párbeszéd, a Liberálisok és az Együtt pártalapítványainak ellenőrzését. Az ÁSZ – eltérő mértékben – mind a négy pártalapítványnál tárt fel gazdálkodási és könyvvezetési szabálytalanságokat, hiányosságokat. Ezek kijavítása érdekében pedig javaslatokat fogalmazott meg a kuratóriumi elnököknek, akiknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük – derül ki az ÁSZ közleményéből.

Az Állami Számvevőszék Jobbik Magyarországért Alapítvány 2015-2016. évi gazdálkodását vizsgálta. Az ÁSZ lezárta továbbá a Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Liberális Magyarországért Alapítvány és a Váradi András Alapítvány 2015-2016. évi gazdálkodásának ellenőrzését is. E három pártalapítványnál az ellenőrzések a beszámolási kötelezettség teljesítése tekintetében kiterjedtek a 2014. évre is. 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Liberális Magyarországért Alapítvány és a Váradi András Alapítvány esetében - tekintettel a feltárt szabálytalanságok lényegességére - az ÁSZ felhívja a figyelmet arra, hogy szabálytalanságok jövőbeli kiküszöbölésére alkalmas intézkedési terv elkészítése alapvető feltétele annak, hogy az érintett pártalapítványok elkerüljék a költségvetési támogatásuk felfüggesztésére irányuló, törvényben rögzített számvevőszéki kezdeményezést.

A konkrét szabálytalanságokat és hiányosságokat az ÁSZ közleménye részletezi, amit ide kattintva lehet elérni.