Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

9 milliárdért vesz elektromos autókat a kormány

2018.08.09. 10:26

Az Orbán-kormány nagyon szereti az elektromos autókat, Varga Mihály ezért látogatja a Teslát Kaliforniában, Szijjártó Péter ezért büszkélkedik vele, hogy a BMW-nél elektromos autókat is gyártanak majd. És hogy látszódjék, mennyire komolyan is veszi a dolgot a kormány, el is költ 9 milliárd forintot, hogy elektromos autókat vegyen. Igaz, nem a saját pénzéből, hanem az Európai Unióéból. 

Az EU-s közbeszerzési értesítőben a 444.hu szúrta ki az erről szóló hirdetményt. Eszerint a közintézmények a már Pénzügyminisztériumra átnevezett Nemzetgazdasági Minisztériumnál jelentkezhetnek, hogyha szeretnének ilyen kocsikat. A pályázatot amúgy a Gablini Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Porsche Hungária Kft. nyerte, előbbi 2,5 milliárd, utóbbi 6,5 milliárd értékben szállíthatja majd az elektromos autókat. 

A Porsche Hungária rendre jól szerepel az állami beszerzéseknél, a cég ügyvezetője, Eppel János és családja pedig más szálakon is csatlakozik a NER gazdaságához. Eppel fiai például jól szerepeltek az állami földek árverésein, Eppel János pedig Szemerey Tamás bankjától felvett hitelből épített szállodát Balatonfüreden