Kuna Tibor szerint Isten büntetése, hogy börtönt kért rá az ügyészség

2018.08.22. 10:46

Kuna Tibor a Fidesz volt kabinettitkára - és Szijjártó barátja - cégeinek, a Young and Partnersnek és a Trinity-nek fontos szerepe volt a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) milliárdos kormányzati propagandakampányainak lebonyolításában. 

Aztán június végén a Nemzeti Kommunikációs Hivatal felmondta a szerződéseit az állami kommunikációs tendereken addig nagyon sikeres Kuna Tibor cégeivel, majd egy héttel később különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg a Fővárosi Főügyészség Kunát.

Kuna a sikereinek csúcsán, 2015 októberében már arról beszélt, hogy - bár adná magát, hogy Szijjártó barátjának, Rogán Antalnak, a Fidesznek, vagy magának Orbán Viktornak -, ő mégis Istennek köszönheti, hogy megnyerte az állami cégek kommunikációját.

A 444.hu most azt írja, Kuna Tibor szerint akkor is Isten rakta helyre, amikor elbukta az állami hirdetéseket és börtönt kért rá az ügyészség.

Nagyon szükség volt az életembe', hogy Isten két kiadós, nagy pofonnal a helyére rakjon. Tehát, ha néha ilyen öblös a hangom, az azért van, mert egy nagy hal, a cet gyomrából beszélek hozzátok, mert még mindig ott vagyok, de Isten az, aki eltervezte az én kiköpetésemet, és soha életemben nem voltam még ilyen jól

- idézi Kunát a lap, aki egy pünkösdista gyülekezet előtt beszélt Kecskeméten.

Kuna szerint egyértelműen Isten küldetését hajtotta végre amikor rendre nyerte a kormányzati kommunikációs tendereket, a hatalmat és a sok pénzt ő csak azért kapta, hogy végezze az Isten által ráruházott feladatokat, viszont hibázott, hogy közben nem figyelt eléggé, Isten már új küldetést szánt neki.

Én ezelőtt pár évvel kaptam Istentől két talentumot. »Ezzel menjél, szolgáljál!« Az egyik az egy nagyon nagy rakás pénz, a másik meg egy nagy rakás hatalom és befolyás. És én úgy éltem az életemet, hogy ezt a nagy rakás pénzt nagyon jól használtam. Isten szerint nagyon jól használtam. És mivel minden dologban, amikor én a saját kereszténységemet mértem. Most úgy, ahogy mondom, méregettem, méricskéltem, gondoltam rá, hogy meg kéne mérni; akkor mindig azt gondoltam, hogy jaj, de jól csinálom a dolgomat, mert a rám bízott talemtummal annyira jól bánok. És ez nekem elég volt

- idézi a 444 Kunát, aki szerint a pénzből másokon segített, de a hatalmat, befolyást mégsem használta, nem hallotta meg az Isten halk súgását, hogyan kellene a küldetésen változtatni. Így sajnos kénytelen volt elszenvedni a durvább figyelmeztetést, a nagy pofonokat.

További részletek, videó errefelé. Hamis számlákról nem volt szó.