Erzsébet
1 °C
4 °C

Újra mélyponton járt a forint

2018.09.05. 11:19

Folytatódni látszik a forint gyengülése, a keddi 328 feletti mélypont után szerdán 329 forint fölött is volt az euró-forint árfolyam. Ezzel kedd után szerdán is kéthavi mélypontra esett a magyar pénz. 

Délelőtt 11 óra után nem sokkal 328,57 forintnál járt az euró, ami 0,3 százalékos gyengülés a keddi záróárhoz képest. A gyengülésről a Portfolio.hu cikke szerint a török líra tehet, amely továbbra sem tud erősödni, emiatt pedig az összes feltörekvőnek tekintett gazdaság devizáját féltik a befektetők. A magyar mellett a lengyel és cseh deviza is gyengült szerdán, de az elmúlt napokban nagyot zuhant a dél-afrikai rand árfolyama is. 

A forint a dollárral szemben is gyengült, szerda délelőtt 11 után 283,9 forint volt egy dollár, egy font pedig 364 forintba került. 

A forint a nyár közepén kezdett el gyengélkedni, akkor az euró árfolyama elérte a történelmi mélypontnak számító 330 forintot. Hogy akkor miért gyengült a forint, arról itt írtunk bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?