Ismét történelmi mélységben a forint árfolyama

2019.09.27. 10:22

Péntek délelőtt újabb történelmi negatív rekordot döntött a forint árfolyama az euróval szemben, egy euró kicsivel délelőtt 10 előtt 336,3 forintba került. Legutóbb kedden ért el újabb történelmi mélypontot a forint, akkor 336,1 forint volt egy euró, azóta viszont valamennyit erősödött a magyar pénz. Egy dollár 308,01 forintba került délelőtt.

A forint árfolyama egy ideje egyre esik, augusztus végén többször is volt annyira gyenge az euróval szemben, mint korábban soha. A feltörekvő országok devizái, így a forint is a világgazdasági bizonytalanságok, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a brexit körüli események és hasonlók miatt esnek, ahogy a befektetők inkább biztonságosabb eszközökbe viszik a pénzüket.

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyilatkozatai sem igazán segítettek megállítani a forint esését: A héten a jegybank újra hangsúlyozta, hogy tartja a laza monetáris kondíciókat, vagyis nem tervez kamatot emelni az erről döntő monetáris tanács. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás