11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Mészáros legnagyobb kisgömböc-cége a Telenort és a Budapest Bankot is szívesen megvenné

2018.09.24. 15:17 Módosítva: 2018.09.24. 16:59

Nem tett le a Mészáros-féle Konzum Nyrt. a telekommunikáció és a bankszektor irányába való terjeszkedésről  – derül ki az interjúból, amit a cég vezérigazgató-helyettesével készített a Portfolio.hu.

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy ha lehetőségük lesz rá és a cégek jelenlegi tulajdonosai és belemennek, a jövőben szívesen megvásárolnák a Telenort, illetve a Budapest Bankot.

Fekete Pétert annak kapcsán kérdezte a lap, hogy a Konzum hétfőn jelentette meg összevont tájékoztatóját. A vezető tisztségviselő a további növekedési tervekkel, a Telenorral és a Budapest Bankkal kapcsolatos újságírói kérdésekre így fogalmazott:

Stratégiánk szerint négy nagy területet látunk: a bank- és pénzügyi szektor, az informatika, az ingatlanszektor, valamint a telekommunikációs szektor mind fókuszban van.

(...)

A telekommunikációs szektor a növekedési stratégiánk egyik fő iránya, és mindenképpen szeretnénk ezen a területen megjelenni.

(...) 

Az MKB menedzsmentjének mind a tőzsdei törekvéseit, mind pedig a bankszektorban tervezett akvizíciós törekvéseit a kezdetek óta támogatja a Konzum igazgatósága, illetve nagytulajdonosai.

Vagyis nem mondta ki egyértelműen, de sejtette, hogy a Konzum vezetésének ilyen szándékai lehetnek. Az interjúból (illetve a tájékoztatóból) kiderül az is, hogy a társaság - figyelembe véve a bejelentett tőkeemelések hatásait -

a 2016. december végi 600 millió forintról 2017 decemberében 68 milliárd forintra nőtt.

Ezzel a 2017-es pro forma EBITDA (vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mintegy 5,8 milliárd forint lett. Fekete úgy számol, a társaság EBITDA-ja az elkövetkező 2-3 évben akár akvizíciók nélkül is elérheti évente a 10 milliárd forintot elsősorban a Hunguest Hotels és az Appeninn ambíciózus növekedésének köszönhetően. 

A Konzum-részvények az őrületes várakozásoknak köszönhetően (amelyek vélhetően nem függetlenek a társaság politikai hátszelétől) a tavalyi év folyamán több mint 6 ezer százalékot drágultak, ezzel rekordot állítottak be. A Mészáros-cégek stratégiájáról itt írtunk bővebben  • Hírek
  • Bankszámla