Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Erdoğan rendőrökkel fékezné meg a török inflációt

2018.10.10. 13:29

Budapesti diplomáciai útjáról hazatérve Erdoğan török elnök folytathatja harcát a 15 éves magasságokba repült török inflációval, ami szeptemberben majdnem 25 százalékig ért. A török líra idén eddig 38 százalékot zuhant, az árak elszabadultak, majdnem kétszer annyiba kerül minden – írja a Bloomberg.

Miután a török kormány megtiltotta, hogy az állampolgárok ingatlan-adásvétel és -bérlés esetén külföldi valutát használjanak, a bankokat alacsonyabb kamatozású lakáshitelek kibocsátására kötelezte, és hatóságilag megszabta a kenyér árát, most más, hagyományosnak nem mondható eszközöket is bevet.

A török rendőrök random ellenőrzik az árakat a boltokban, összevetik az árcédulákat, a polcon lévő árakat és a pénztárgépbe beütötteket, továbbá próbaszerűen ellenőrzik a termékek súlyát is, és azt, hogy a boltosok nem halmoznak-e fel túl nagy készletet a termékekből. A boltokban a két héten belüli 30 százalékos áremelkedés sem ritka.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?