Kirúgta a földön alvást színlelő dolgozóit a Ryanair

2018.11.07. 14:41

Kirúgta azokat a dolgozóit a Ryanair légitársaság, akik egy sokat megosztott fotón a földön alszanak - írja a BBC . A légitársaság szerint ugyanis a fotó egy beállított kép, a cég pilótáinak és utaskísérőinek sosem kellett a puszta földön aludnia, csak le akarják járatni az amúgy nem túl dolgozóbarát munkahelyként ismert Ryanairt.

A kép október 14-én készült, azon pedig az ír légitársaság Malaga-Porto járatának személyzete látható, miután a gép a viharos időjárás miatt nem tudott felszállni Porto felé. A portugál SNPVAC szakszervezet szerint a járat személyzetét reggel fél 2 és 6 között egy olyan szobában szállásolták el, amelyben semmilyen "pihenő alkalmatosság", itt készült a fotó.

A légitársaság közleménye szerint viszont ez egyszerűen hazugság, a Malagán ragadt dolgozóknak csak egy rövid időt kellett a Ryanair személyzeti teremben töltenie, ezután pedig a VIP várójában helyezték el őket, itt töltötték az éjszakát.  A portugál szakszervezet szerint valójában csak reggel hatkor vitték át őket a VIP váróba, addig a bútorozatlan szobában voltak. 

A légitársaság a Twitteren egy kamerafelvételt is közölt, amin látszik, hogy a pilóták (akik amúgy tényleg pár műanyag széken ücsörögnek), kitalálják és megcsinálják a képet, és egyáltalán nem alszanak. 

A Ryanair híresen rossz viszonyban van a dolgozóival és azok szakszervezeteivel, a vállalat vezetője,  Michael O'Leary például egy alkalommal "lusta barmoknak" nevezte a cég munkavállalóit,  akiket néha fenékbe kell billenteni. Ennek a hozzáállásnak meg is lett az eredménye, az elmúlt hónapokban több európai országban is sztrájkoltak a Ryanair pilótái, ami komoly anyagi károkat okozott a cégnek

Ennek ellenére nem nagyon változik a dolgozókkal szembeni attitűd. A cég lengyel pilótáinak például nem csak azt tiltotta meg a Ryanair, hogy szakszervezetbe tömörüljenek, de még alkalmazottként sem hajlandó felvenni őket, csak egyéni vállalkozóként köt velük szerződést. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?