Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Újraindul a CEU-n a bevándorlási különadó miatt törölt oktatási program

2018.11.07. 17:23

Újraindul a CEU-n a bevándorlási különadó miatt berekesztett, menedékkérőknek szóló oktatási program – értesült a Hvg.hu.

Úgy tűnik, most, hogy a kormánnyal való megállapodás hiánya miatt Bécsbe költözhet a CEU, már nem fél a furcsa adónemtől az egyetem vezetése, 2019. februárjától újraindítaná az OLIve névre hallgató programját. Már a nyári felfüggesztéskor hangsúlyozta a CEU, hogy büszkék a programra, az európai menekült és migrációs folyamatok terén végzett kutatásaikra, és mindent megtesznek, hogy ezt a munkát a jövőben is folytathassák. Az OLIve programot támogatta az Erasmus+ európai csereprogram, az ide érkező menekültek minden költségét ösztöndíjból fizették azzal a céllal, hogy egy év után az európai felsőoktatásban tudják folytatni az üldözésük előtt megkezdett tanulmányaikat.

A program újraindítása nem jelenti, hogy változás állt volna be a CEU-ügyben, a rektor szerint megelégelték a patthelyzetet, amit az okoz, hogy a kormány nem hajlandó aláírni az egyetem további budapesti működéséhez szükséges megállapodást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?