Hamarosan pénzmosás miatt is vádat emelhetnek Tarsoly Csaba ellen

2019.01.05. 10:28 Módosítva: 2019.01.05. 10:44

Három évvel a nyomozás kezdete után vádat emelhetnek pénzmosás miatt is Tarsoly Csaba ellen – írja a Magyar Idők Ibolya Tibor fővárosi főügyész közlése nyomán. 

A volt Quaestor-vezér és bűntársai ellen több (sikkasztás és csalás miatti) büntetőügy van folyamatban a 77 milliárdos brókerbotrányban, amelyeket összevontan tárgyalnak. Illetve Tarsolynak egy külön ügyben kell felelnie közokirat-hamisítás miatt, amit a vádhatóság szerint Orgován Béla strómanként alkalmazásakor követett el. Már a bírósági szakasz kezdete előtti sajtótájékoztatón azt mondta Ibolya Tibor, hogy valószínűleg pénzmosásért is vádat kell majd emelni a Quaestor vezetői ellen, ám az elmúlt két évben erre nem került sor, valószínűleg külföldre beadott jogsegélyekre vártak az ügyészségen. 

A Magyar Idők információi szerint januárban várható az újabb vádemelés az ügyfelektől ellopott pénz külföldre juttatott részével kapcsolatban. A lap szerint Tarsoly Csabának 2019-ben heti rendszerességgel meg kell majd jelennie a bíróságon a különböző büntetőügyeinek tárgyalásai miatt, ám azt egyelőre nem lehet megbecsülni, mikor várható ítélet ezekben.