László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bejelentette a béremelést a Hankook

2019.03.06. 11:55

A Hankook Tire Magyarország Kft. bejelentette, hogy 2019-ben átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre. A béremelés visszamenőleges hatályú, 2019. január 1-jétől lép életbe – áll a vállalat közleményében. Azt írják, a korábbi kommunikációnak megfelelően az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozók felé.

A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes, igényes munkásszállás elérhetősége is.

A közlemény azt írja, a 2019-es béremelést az eddigi gyakorlatától eltérően korábban hajtja végre a vállalat. „Mivel a rácalmási gyáregység egy több ezer főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoport része, egy ilyen döntés minden esetben hosszú folyamat eredménye. A béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az Üzemi Tanács javaslatait.”

A Hankook rácalmási gyárában ma reggel tartottak a dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot, mert nem tudtak megegyezni a cég vezetésével a béremelésről és a juttatásokról. A VDSZ 18 százalékost emelést kért, továbbá javasolták a besorolási rendszer és a hűségbónusz rendszer átalakítását, a jubileumi kifizetést, a 13. havi bónuszt, továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára az 5 százalékos pótlékot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!