Óriási házat épít a Svábhegyen Sarka Kata férje

2019.03.11. 09:50 Módosítva: 2019.03.11. 12:01

A svábhegyi Felhő utca egyik telkén hatalmas új ingatlan épül, melynek tulajdonosa Bessenyei István, a kormányközeli Valton Security egyik tulajdonosa, egyben Sarka Kata házastársa – írja a Magyar Narancs. 

A két telek összevonásával keletkezett, 3000 négyzetméteres területen épülő luxusház a lap által készített drónfelvételek tanúsága szerint már egészen előrehaladott állapotban van, jövőre akár be is fejezhetik. 

A Felfő utcai telek a Google felvételén
A Felfő utcai telek a Google felvételén

A földdarab tulajdonosa a földhivatali nyilvántartás szerint az a Bessenyei István, aki korábban televíziós producerként tevékenykedett, mostanában viszont már arról ismert, hogy ő az állami megbízásokban bővelkedő Valton Security kisebbségi tulajdonosa. És egy ideje Sarka Kata férje – a házasságból nem volt bulvárhírverés, csak a celebnő névváltoztatásából lehet rá következtetni. 

A Valtonnak folyamatosan növekvő bevételei vannak: 2015-ben 1,77 milliárdos, 2016-ben már 2,7 milliárdos, míg 2017-ben már 6,4 milliárd forintos árbevételük volt, ez tavaly már közel 1,5 milliárdos üzemi eredményt fialt. 

A Sarka Katával kötött házassága révén érnek össze hivatalosan is a szálak Bessenyei (vagyis a Valton) és Rogán Antalék között, ugyanis Rogán Cecília és Sarka üzlettársak, már két közös cégük van: a Nakama and Partners Kft. és a Top News Hungary Kft. Ugyanakkor Rogánék és Bessenyei közt a legendássá vált helikopterezés is közös pont: Rogán Cecília a Valton-Master Carral és a helikopterezést intéző Fly-Cooppal (amelytől a képzett pilóta Bessenyei is szokott helikoptert bérelni) barterezett a Nakama tulajdonosaként.

A svábhegyi építkezéssel kapcsolatban a Magyar Narancs kereste a Valtont, amely azonban a cikk megjelenéséig nem reagált a kérdésekre.