Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl sok megbízást kapott, ezért kénytelen volt áfát csalni, mondta a kormányközeli vállalkozó

2019.05.23. 21:16 Módosítva: 2019.05.24. 00:09

Kuna Tibor, kormányközeli PR-szakember és vállalkozó beismerő vallomást tett csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken a fiktív számlák miatt indított áfacsalásról szóló ügyben. Kuna azt mondta, tisztában volt azzal, hogy törvénytelen, amit csinál, derült ki az RTL Klub Híradójából.

Az áfacsalási ügy tárgyalásának előkészítő ülése a hét elején kezdődött, a korábban cégével számos közbeszerzést elnyerő kommunikációs szakembert csütörtökön hallgatták meg. Kuna Tibor azt mondta, több külsős munkatársuk volt, akik nem tudtak számlát adni, az ő fizetésüket próbálták fiktív számlákkal kiegyenlíteni a könyvelésben.

Kuna cége intézte többek között a 2017-es vizes vb több milliárdba kerülő kommunikációját, a 2016-os foci eb kommunikációja után 376 milliót kapott állami cégektől, de ő intézte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációs ügyeit, a Pécsi Tudományegyetem nyomtatványos megbízásait is, valamint dolgozott a MÁV-nak és a Szerencsejáték Zrt.-nek is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!