A Rogánt reptető cég vitte Kövért Rómába

2019.06.03. 09:56

Április első napjaiban nyolcfős delegáció élén utazott Rómába az Országgyűlés elnöke. Kövér László azzal a Fly-Coop Kft.-vel utazott, amely 2016-ban került a köztudatba, akkor ugyanis ők reptették helikopterrel Rogán Antalt egy celebesküvőre.

A mfor.hu vette észre a parlament nyilvános szerződéslistájában, hogy március 23-án az Országgyűlés Hivatala repülőgép bérlésére kötött szerződést a Fly-Coop Kft.-vel. A nyilvános információk alapján a repülőt április 2-a és 4-e közötti időszakra bérelték, a szolgáltatásért 6,8 millió forintot fizetett ki az Országgyűlés. 

A házelnök küldöttsége Rómába utazott a repülővel, az olasz parlament szenátusa elnökének meghívására. A mfor.hu megkérdezte az országgyűlés hivatalát az utazás részleteiről, a válaszból kiderült, hogy a házelnököt elkísérte Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a magyar-olasz baráti tagozat elnöke és Selmeczi Gabriella képviselő, a magyar-olasz baráti tagozat tagja is. 

Kövér mások mellett Matteo Salvinivel találkozott Rómában. A látogatáson a magyar házelnök gratulált az olasz belügyminiszternek a választási sikerekhez, meg ahhoz a teljesítményhez is, "amellyel az illegális migrációt sikerült megállítaniuk Olaszország partjainál".

A Fly-Coop Kft. egyébként pályázat nélkül kapta meg az üzemeltetési jogot az ország második legnagyobb légikikötőjére, a budaörsi repülőtérre, és ők voltak azok, akik kimenekítették az újságírók elől Habony Árpádot, de a szálak egészen Sarka Kata titokzatos élettársáig vezetnek.

Rogán Antal és felesége pedig velük utazott 2016-ban egy esküvőre, a helikopterezés hátterének felderítése volt az azóta már bezáratott Népszabadság egyik utolsó feltárt ügye. A légitaxis cég vezetője akkor arról beszélt, hogy az út a Fly-Coop Kft. és Rogán Cecília cége, a Nakama & Partners közötti barter része volt.