Hiába várt a bíróságra Bige László

2019.06.27. 14:13

Bár Bige László már több mint három hete terjesztett elő kereseti kérelmet amiatt, hogy a katasztrófavédelem leállította a szolnoki műtrágyagyárát, a Debreceni Törvényszék csak a napokban kezdett el foglalkozni az ügyével - írja a 24.hu . Bige azt kérte, a bíróság vizsgálja meg, jogszerű volt-e a katasztrófavédelem határozata.

Az ország egyik leggazdagabb emberének számító "műtrágyakirály", aki szerint szándékosan akarják tönkretenni, pontosan tudja, hogy ki áll a háttérben, és kinek a magánérdeke miatt indult el ellene az összes hatóság, június 12-én azt nyilatkozta, hogy 10 napot vár a bíróságra, utána pedig inkább maga bezárja a gyárát. 

A debreceni törvényszék közleménye szerint Bige  kereseti kérelmét  június 12-én elektronikus úton juttatott el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A katasztrófavédelem viszont másfél héttel később, június 24-én továbbította azt a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. Az ügyben így legkorábban július 9-én lesz döntés. 

Ahogy korábban megírtuk, Bige László szolnoki gyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő. A rendőrség akkor azt közölte: a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Azóta is folyamatosan vizsgálták a céget. A rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt. Bige László május végén két napot őrizetben is töltött. Bigéről és az ellene indult eljárásokról itt olvashat részletesebben.