Indul az MNB-kötvényprogram a D.V.M. Constructionnál

2020.07.28. 09:08
A cégcsoporttal korábban az Eiffel Palace megvásárlásánál volt kapcsolatban a jegybank.

A Portfolio.hu cikke alapján a D.V.M. Construction is sikeresen elindult  a Magyar Nemzeti Bank vállalati kötvényvásárlási programján. E cégcsoportról akkor lehetett részletesebben olvasni, amikor anno a Magyar Nemzeti Bank megvásárolta az Eiffel Palace irodaházat (azóta már értékesítette amúgy a nagy értékű ingatlant.)

A kötvényprogram egyik német hitelminősítő cége, a Scope Ratings májusban tette közzé a D.V.M. Construction Kft. értékelését (B kategória), a vállalat kötvényeinek besorolása B+ lett.

A cég július 27-én sikeres kötvényaukciót tartott, a 10 éves vállalat kötvényre (DVM2030) benyújtott összes ajánlat névértéken 10,8 milliárd forint volt, a bevont forrás összege 8,12 milliárd forint.

A vállalat kötvénye fix kamatozású, a kupon mértéke 3 százalék, az átlagos eladási ár 101,55 százalék, az átlaghozam 2,79 százalék. A Portfolio a cikkben közli szokásos táblázatát is az eddigi kibocsátásokról, ennek legérdekesebb részlete az, hogy mi lehet azokkal a kibocsátásokkal, ahol a szándékot már nagyon régen jelezte az adott társaság, de valamiért még mindig nem valósult meg az aukció.