Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Jövő nyártól elektronikus ügyintézésre vált a borágazat

2020.11.25. 18:17

Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát – számolt be a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa délutáni közleményében.

Az új törvény legfőbb célja, hogy csökkentsék az adminisztrációs terheket, valamint a borágazat jelenlegi papíralapú ügyintézését elektronikus rendszerrel (ePincekönyv) váltanák fel, amely egyúttal a korábbinál gyorsabb és hatékonyabb adatgazdálkodást tenne lehetővé a hatósági feladatokat ellátó szervezetek számára.

Az új bortörvény megerősíti és új jogköröket biztosít a hegyközségi rendszer számára, így az az ágazati irányítás alappillérévé válik. Új szakmai és közigazgatási jogkörökkel bővül a hegyközségi szervezet, az egyablakos ügyintézés megerősíti a hegybírók közigazgatási és ellenőrzési szerepét.

 – mondta el Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Kapcsolódó

Vizet prédikál és bort iszik

Szüreti riport a női pólósok szövetségi kapitányával.

Az elektronikus ügyintézés alapját jelentő ePincekönyv nyilvántartási és ügyintézési rendszere a HNT szerint várhatóan 2021 nyarán kezdhet működni.  • Vennék
  • Hírek