Növelték a termelést a gyulai húsüzemben

2020.12.08. 14:07 Módosítva: 2020.12.08. 14:07

Csomagoló- és szeletelőgépek beszerzésével negyven százalékkal növeli termelési kapacitását az önkormányzati tulajdonban lévő Gyulahús Kft. – írja az MTI.

Daka Zsolt ügyvezető igazgató az erről szóló sajtótájékoztatón elmondta: a három csomagoló- és egy szeletelőgép beszerzésére nyolcszázezer eurót meghaladó összeget fordítottak.

Ezek beszerzése révén az eddigi napi 25–30 ezer tálcányi kapacitásukat 40 ezer tálca feletti mennyiségre növelték.

Az eszközök a szárazáruüzem szeletelőműhelyébe kerültek, mivel a szeletelt áruk iránt nő jelentősen a kereslet. A gyárban háromműszakos termelés zajlik, nemritkán szombaton is megy a gyártás – jegyezte meg az ügyvezető igazgató.

Hozzátette: az új gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is, a papíralapú csomagolóanyagokat is tudják kezelni.

Daka Zsolt az MTI kérdésére válaszolva közölte: 2020-ban várakozásaik szerint 10 százalékkal tudják növelni a 2019-es 6,8 milliárd forintos nettó árbevételüket.

Ezáltal év végére elérhetik a 7,5 milliárdos bevételt, elsősorban a belföldi piacok bővülésének köszönhetően.

Az ügyvezető igazgató felidézte: a koronavírus-járvány első hullámában az exportértékesítés szinte teljesen leállt, jelenleg is érzékelnek szűkülést, főleg a brit piacok felől. A többi exportpiacon (főként Romániába, Szlovákiába) nyáron visszaállt az értékesítés.

Hozzátette: míg a járvány tavaszi időszakában voltak kiugróan erős értékesítési napok; a második hullámban nem éreztek ilyen hektikus mozgásokat, de azt tapasztalják, hogy belföldön erős az érdeklődés a termékeik iránt.